Kalite Politikamız
Üniversitenin misyon, vizyon ve temel değerleriyle uyumlu, paydaş katılımlı ve kalite odaklı, paydaşların nitelikli yüksek öğretime erişmesini sağlamayı hedefleyen, eğitim, araştırma-geliştirme, uluslararasılaşma, toplumsal katkı ve yönetim politikaları oluşturularak uygulanmasını sağlamak, kalite anlayışını tüm birimlere yerleştirmek ve sürekli geliştirmek, yaşam boyu öğrenmeyi desteklemek, bilgiyi değere dönüştürmek, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalmak, toplumsal değerlere, çevreye, evrensel ve etik değerlere önem vermektir. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim elemanları, Üniversitemizin belirlemiş olduğu kalite politikasını benimsemiş ve politika hedeflerine yönelik katkı sağlamayı bir sorumluluk olarak kabul etmiştir.
'Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği' gereği; Üniversitemizde kalite güvence sisteminin kurulması ve işletilmesi konusunda çalışmak üzere, Üniversite Senatosunun 13.01.2019 tarih ve 2019/01 sayılı kararı ile Üniversitemiz Kalite Komisyonu kurulmuştur. Kalite Komisyonunun Başkanı, Rektördür. Komisyonun akademik üyeleri farklı fakülte ve enstitülerden olmak üzere, yüksek öğretimin yapısı, işleyişi, yönetimi ve kalite uygulamaları konusunda deneyimli öğretim üyeleri arasından seçilmiştir. Ayrıca Komisyonda, Üniversite Genel Sekreteri, Öğrenci İşleri Daire Başkanı, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı ve bir öğrenci temsilcisi bulunmaktadır. Kalite Komisyonu ile ilgili bilgiler Üniversitemiz web sayfasında yer almaktadır.
Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının kalite güvencesi çalışmalarına aktif katılımı sağlamak amacıyla fakültemizde kalite komisyonu oluşturulmuş; bölüm kalite komisyonumuz da fakülte kalite komisyonuna bağlı olarak faaliyetine başlamıştır. Kalite güvencesi kültürünün yaygınlaştırılması ve bölüm düzeyinde kalite süreçlerinin takibi için oluşturulan bölüm kalite komisyonunda biri komisyon başkanı olmak üzere toplam dört öğretim elemanı ve dört sınıfı temsil eden bir öğrenci üye görev almaktadır.
Üniversitemizde iç değerlendirme sistemi; birimlerin yıllık olarak hazırladıkları iç değerlendirme raporları, akademik personel tarafından yıllık olarak hazırlanan performans raporları ile iç ve dış paydaş anketlerinden oluşmaktadır.
Bu bağlamda Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren yıllık öz-değerlendirme raporlarını ve üst yönetim tarafından gerekli görüldüğü takdirde YKS sonuçlarının değerlendirildiği YKS Sonuç Değerlendirme Raporlarını hazırlamakta ve yayınlamakta ; stratejik planda gösterilen hedeflere ilişkin bölüm düzeyindeki bilgiler portal bilgi sistemi üzerinden idari amir ve akademik personel tarafından doldurulmakta ve anketler gerçekleştirilmektedir.